Despre Pokemon Go la Radio Oltenia

Despre Pokemon Go la Radio Oltenia
Probabil pentru ca si eu mi-am pus problema to go or not to Pokemon go, am fost unul dintre invitatii emisiunii moderate de Daria Andriescu la Radio Oltenia Craiova.

Si daca tot m-a invitat Daria, am zis sa... Go :)

Pokemon Go la Radio Oltenia Craiova


Radio Oltenia Craiova a abordat in mai multe randuri fenomenul Pokemonilor.

De data aceasta ideea a fost sa aduca in direct un jucator de Pokemon Go si o alta persoana nu la fel de pasionata, adica eu :) Coleg de emisiune a fost Sebi, un licean pasionat la modul moderat de Pokemon Go.
Sebi si Daniel

Despre Pokemon Go de la jucatori


De la Sebi am aflat ca nu trebuie sa stai tot timpul cu nasul in telefon in cautare de pokemoni ci este suficient sa ai aplicatia pornita si esti atentionat cand in zona in care te plimbi se gasesc pokemoni.
Sebastian - vanator moderat de pokemoni
Tot de la el am aflat ca sunt multi care triseaza, in sensul ca stau acasa dar introduc coordonate false in aplicatie. Nu in ultimul rand, despre vanatoarea in grup a pokemonilor am aflat ca acelasi pokemon poate fi prins de mai multi vanatori, creatura fiind insa disponibila intr-o locatie pentru un anumit timp.

Eu nefiind vanator de pokemoni am avut o pozitie neutra, punctand ca nu Pokemon Go este gresit ci abordarea exagerata a unora dintre jucatori.

Emisiunea a fost interactiva, pe parcurs primind intrebari online de la asculatorii doritori sa afle diverse tips & tricks despre Pokemon Go. De la mine n-au scos nimic :), dar i-a luminat Sebi.

Marketing si bani cu Pokemon Go


Am discutat la Radio Oltenia Craiova si despre intamplari hazlii datorate pokemonilor, despre accidente cauzate de pasiunea exagerata dar si de aspecte pozitive ale jocului.

Am incercat insa sa arat ca Pokemon Go este in primul rand un instrument de marketing si o sursa de bani pentru cei care l-au creat, dar bineinteles ca astfel de lucruri nu sunt foarte importante pentru jucatorii pasionati. Parerea mea este ca acum jocul este in faza de extindere si de acaparare de utilizatori, urmand ca intentiile clare de monetizare sa se vada in etapele urmatoare.

Ar fi interesant daca si vanatorii de pokemoni si-ar putea monetiza pasiunea prin vanzarea pokemonilor dublura, insa atat timp cat se poate trisa la Pokemon Go, acest lucru nu cred ca se va intampla.

Spor!

Etichete: ,