Pefkari si Marble Beach in Thassos

Plaja de la Pefkari
Pentru iubitorii de sporturi nautice Pefkari este locul ideal de a petrece o zi intreaga de vacanta.

Pefkari se gaseste intre Potos si Limenaria. Plaja nu este foarte prietenoasa, avand si nisip dar si multe zone cu pietris.
Plaja de pietris la Pefkari

Sporturi nautice la Pefkari


Intrarea in apa este destul de dificila datorita stratului compact de stanca din apa. Toate aceste dezavantaje nu sunt insa luate in seama de iubitorii de sporturi nautice.
Parasuta ascensionala la Pefkari
Parasuta ascensionala, ski nautic, caiac dar si banane, gogosi si tot felul de canapele plutitoare fac deliciul celor mici si celor mari deopotriva.
sporturi nautice la Pefkari
Poti face si snorkeling si scufundari daca te pasioneaza adancimile marine.
snorkeling si scufundari la Pefkari
Langa plaja Pefkari sunt mai multe taverne cu preturi ok si mancare foarte buna.
Taverna pe plaja Pefkari

Marble Beach in Thassos

Marble Beach neamenajata in 2010
Marble Beach este cea mai spectaculoasa plaja din Thassos, dar n-am amintit-o in top 3 datorita aglomeratiei si drumului prafuit pe care trebuie sa-l parcurgi ca sa ajungi la plaja de marmura.

Am avut norocul sa descoperim plaja pe vremea cand nu era amenajata si luata cu asalt de turisti.
Marble Beach
In 2011 sa fost amenajat iar intre timp s-a mai construit o plaja in imediata apropiere langa cariera de piatra iar un pic mai departe se mai afla inca o plaja, Vaty sau Vathy, asta in caz ca bateti drumul pana la Marble Beach si nu gasiti loc.

Marble Beach este o plaja cu nisip din piatra de marmura, pietrele albe fiind de fapt bucati de marmura care au fost rotunjite de valuri. Avand nisip de marmura pe fundul marii, apa este  de o culoare ireala. Nu prea poti insa s-o admiri in voie, adancimea marii crescand brusc in apropierea tarmului.

O alta parte interesanta este faptul te poti praji chiar daca stai sub umbrela. Marmura pe most de plaja reflecta foarte bine soarele si n-ai cum sa eviti astfel de raze. La fel, daca n-ai ochelari de soare vei avea parte de o plaja stralucitoare si orbitoare :)

Marble Beach se afla in apropiere de capitala Limenas in directia Makriammos. Locatia Marble Beach mai apare pe harti si sub numele de Saliara.

Vathy Beach in Thassos


Vathy este o plaja mai retrasa si nu foarte cunoscuta, dar care apare pe harti ca Porto Vathy.
Porto Vathy
Merita sa veniti aici daca nu va place inghesuiala de la Marble sau daca preferati linistea. Fiind o plaja mai retrasa aici am prins o caracatita, care statea linistita langa mal.
Caracatita la Vathy Beach
Dupa o sedinta foto am eliberat caracatita :) In afara de plaja de rezerva, alte avantaje nu prea are :)

Spor in vacanta in Thassos!

Etichete: , , , ,