Stop abuzului de alcool! #ModerateDrinkersWanted

Stop abuzului de alcool! #ModerateDrinkersWanted
Probabil ati vazut la TV videoclipurile cu melodia I need a hero, cu ajutorul carora Heineken incurajeaza consumul moderat de alcool.

Da, o companie producatoare de bere isi indeamna clientii sa se bucure de alcool in mod responsabil.De curand spotul Heineken global a fost adaptat local cu ajutorul catorva prezente placute din online-ul autohton: Sanziana Negru, Veronica Soare, Miruna Ioani, Adina Necula si Ioana Chisiu. Gasiti clipul la #ModerateDrinkersWanted, vreau insa sa va spun despre o alta initiativa locala Heineken pentru stoparea abuzului de alcool.

Heineken si comunitatile locale


In comunitatile in care Heineken are fabrici de bere se deruleaza de cativa ani programe de finantare a dezvoltarii comunitare in cadrul proiectului Heineken pentru Comunitati.

Programul HEINEKEN pentru Comunităti face parte din Agenda de Sustenabilitate a HEINEKEN - ”Brewing a Better World” si are ca obiectiv sprijinirea comunitătilor locale în care compania operează prin finantarea unor proiecte relevante. Cum si Craiova se numara printre comunitatile vizate de programul Heineken pentru Comunitati, am urmarit cu atentie proiectele finantate de-a lungul anilor.

Heineken pentru Comunitati in Craiova si Dolj


Incepand din 2013 am felicitat initiativa Heineken pentru Comunitati la Craiova si am mediatizat proiectele castigatoare.

Spre deosebire de anii trecuti, acum Heineken pentru Comunitati se adreseaza comunitatilor din intreg judetul Dolj, nu doar celor din Craiova si din proximitate.

Prioritatea sanatoasa stabilita pentru 2016 in judetul nostru este cresterea gradului de educatie si responsabilizare privind consumul abuziv de alcool în general si restrictionarea comercializării băuturilor alcoolice către minori.

Am explicat in link-ul de mai sus cum bloggerii craioveni s-au hotarat sa participe la concursul de granturi Heineken pentru Comunitati alaturi de Asociatia Evolve.

Am mizat pe educatia tinerilor si pe un mix de activitati online-offline in comunitatile din Craiova si mediul rural iar proiectul nostru intitulat "Stop abuzului de alcool" a fost declarat castigatorul din Dolj in cadrul programului de finantare Heineken pentru Comunitati 2016.
rezultate Heineken pentru Comunitati

Proiectul Stop abuzului de alcool!


Astazi a avut loc lansarea proiectului Stop abuzului de alcool in cadrul unei conferinte de presa sustinute de Asociatia Evolve si partenerii de la Asociatia Bloggerilor Olteni la Casa de Cultura Traian Demetrescu din Craiova.
lansarea proiectului Stop abuzului de alcool
Reprezentanti ai presei scrise, televiziuni, bloggeri, profesori, membri ai unor comunitati rurale si colegi din ONG-uri au aflat detalii despre obiectivele, targetul si activitatile proiectului Stop Abuzului de Alcool.
conferinta de presa
Astfel, in urmatoarele 5 luni vom desfasura activitatii cu comunitatile locale din Craiova, Breasta, Bucovăt, Malu Mare, Sadova, Cerăt si Lipovu, targetul fiind 350 de elevi din aceste comunitati. 

Elevii vor fi informati asupra problemelor provocate de abuzul de alcool si indemnati sa-si dezvolte abilităti sanatoase prin intermediul activitatilor de educatie non-formala. La serbarile de sfarsit de an la care iau parte si adultii (parinti, profesori, frati mai mari), participantii vor afla prin intermediul elevilor despre efectele abuzului de alcool in cadrul unor piese de teatru, expozitii de pictura sau povestiri in care elevii vor transpune informatiile aflata in cadrul proiectului.

Aplicatie mobila, site dedicat si spoturi video


Pentru ca tinerii din ziua noastra isi petrec mare parte din timpul liber in online, proiectul Stop Abuzului de Alcool va aborda acest segment cu ajutorul unui site dedicat, a unei aplicatii mobile si a unor spoturi video in care persoane cu impact in randul tinerilor sau care pot fi modele pentru tineri (bloggeri, sportivi, artisti etc.) vor sustine mesajul proiectului Stop Abuzului de Alcool.
Heineken pentru Comunitati - Stop abuzului de alcool
Site-ul se va adresa atat adultilor, promovand beneficiile consumului moderat de alcool dar si minorilor, cu informatii despre sanatate, statistici si studii de caz.

Aplicatia mobila va putea fi descarcata gratuit de oricine si va permite semnalizarea gen check-in a zonelor in care se vinde alcool catre minori sau in care au loc alte abuzuri datorate consumului de alcool. Se va contrui astfel un heatmap cu zonele cu probleme in ceea ce priveste abuzul de alcool. Prin abuz de alcool intelegem atat vanzarea alcoolului catre minori cat si alte probleme provocate de alcool (conducere in stare de ebrietate, conflicte etc.)
Tradem - conferinta de presa
Ca sa fac legatura cu inceputul articolului, nu trebuie sa fii un erou ca sa intelegi ca abuzul de alcool te transforma in personaj negativ iar consumul responsabil de alcool poate fi asociat cu evenimente placute alaturi de cei dragi.

Spor responsabilizator!

Etichete: , , , , , , , ,