Cum a fost la Webstock 2016

Cum a fost la Webstock 2016
V-am povestit deja despre mini city break-ul din Bucuresti dar pentru ca Webstock-ul a acaparat toata ziua de Vineri, voi povesti despre eveniment in cadrul acestui articol. 

Bineinteles, asa cum am simtit eu Webstock-ul, pe baza evenimentelor la care am participat.

Blogoltenii la Webstock


Cu o parte dintre blogolteni ma intalnisem deja Joi seara la handbal si la bere, provocarea a fost sa ne adunam toti la Marriott. Dar cum unii au venit mai devreme, altii mai tarziu si altii #unpicmaitarziu pe motiv de... tren :) Evident ca la atata lume n-am reusit sa ne grupam toti in aceeasi parte a salii, iar atunci cand a intrebat Manafu unde e Craiova, majoritatea nu erau in sala iar noi cei veniti eram... razletiti :)
Blogoltenii la Webstock
Am reusit sa ne adunam cat de cat la traditionala "poza cu blogoltenii" in fata "la Craiova". Chiar daca au lipsit vreo 4-5 craioveni, ne-au mai ajutat blogoltenii din Bucuresti si Timisoara :)

My story la Webstock 2016


Prima parte a conferintei a fost dedicata unor povesti adevarate aflate de la persoane cu o activitate atat de diversa, incat n-ai fi crezut ca te afli la o cea mai mare conferinta din Romania dedicata social media.

Dar tocmai in acest lucru a fost farmecul, deoarece din fiecare experienta de viata ai ceva de invatat. Iar faptul ca moderatoarea conferintei, Cristina Bazavan ne-a spus ca vor fi si lacrimi in conferinta, a marit suspansul.

Alexandru Tomescu la Webstock


Despre Alexandru Tomescu si vioara sa Stradivarius cred ca a aflat toata lumea dar la Webstock mi-a placut pentru ca am avut posibilitatea sa-l cunoastem si pe omul din spatele artistului. Mi-a placut cand ne-a spus ca daca un violonist nu crede in menirea lui de artist, atunci este doar un instrumentist, un executant.
Alexandru Tomescu
Referitor la vioara Stradivarius am aflat ca este singura din Romania, a castigat-o in urma unui concurs si de atunci a ajuns la 9 editii ale concertelor Alexandru Tomescu - Stradivarius, acesta devenind practic al treilea sau nume.

Ne-a mai spus ca in viata artistica trebuie sa-ti asumi si riscuri, pentru ca altfel nu progresezi. Nu in ultimul rand ne-a vorbit despre proiectele caritabile si a exemplificat cu casa lui George Enescu din Mihaileni, care dintr-o casa aproape cazuta a fost transformata intr-o Academie de Muzica.

Marian Godina la Webstock


Daca primul invitat a venit din sofisticata lume a muzicii, al doilea a fost un om simplu, devenit cunoscut cu ajutorul Social Media. Politistul Marian Godina, numit Arhanghelul Dreptarii de Cristina Bazavan, a fost plin de umor si foarte direct.
Marian Godina la Webstock
Ne-a povestit si despre provocarea sa de pe Facebook, aceea de a avea mai multe like-uri decat Dragutzika, cea care punea cateva poze cu ea si se umplea de like-uri. Doar ca Marian Godina a orienta audienta de pe Facebook spre un act caritabil. N-am fost usor dar a reusit din disperare, pentru ca-i promisese unei persoane ca va reusi sa stranga suma de bani necesara pentru insanatosirea copilului.

Nu mai tin minte glumele pe care le-a spus Marian Godina dar a inveselit atmosfera prin felul lui simplu si direct.

Paula Herlo la Webstock


Despre Romania te iubesc auzisem la Pro TV dar nu stiam ca sufletul proiectului este Paula Herlo si nici ca atunci cand baiatul ei Vladimir avea 7-8 luni il lua in deplasarile de la filmari. Probabil pentru ca el reprezinta Romania pe care Paula o iubeste cel mai mult si sigur pentru ca tinea neaparat sa-l culce seara.
Paula Herlo la Webstock
Si parcursul profesional este deosebit pentru Paula Herlo: liceu teoretic, facultate tehnica si reporter din 1998, toate dublate de credinta ca este artista familiei si ca locul ei este la televizor.

Nu doar ca ne-a povestit despre proiectele ("Romania te iubesc", "Tu stii ce mai face copilul tau" si altele) care au generat interesul telespectatorilor dar a insistat pe efectele pe care emisiunile le-au determinat in plan politic si juridic.

Sorin Onisor la Webstock


Sorin Onisor ne-a incantat efectiv cu imaginile din mediul rural si cu povestile din spatele lor. Daca nu ma credeti, intrati pe site-ul lui si va convingeti singuri.
Sorin Onisor
Pe noi ne-a convins repede la Webstock. Am ramas cu gura cascata si nici macar n-am apucat sa notez vreo poveste in agenda.
Sorin Onisor foto
Am retinut totusi ca familia si copiii il urmeaza in multe dintre peregrinari si ca n-au apucat sa duca copilul la gradinita.

Howard Dell la Webstock


Nu urmaresc Vocea Romaniei si nu stiam cine este Howard Dell si ca este in echipa Loredanei. L-am descoperit insa la Webstock, in mai multe ipostaze.
Howard Dell
Inca de la inceputuri a fost un om deosebit, fiind nascut in 1962 dintr-un tata negru si o mama alba.

A trecut apoi printr-un transplant de ficat si prin competitii sportive dedicate persoanelor cu transplant.
World Transplant Games
A cochetat cu Hollywood-ul si Brodway-ul, drumul sau incepand in Canada, ajungand la Hollywood, apoi in competitii sportive si in final a ajuns la Vocea Romaniei.Cand a zis competitii sportive, s-a referit inclusiv la competitii sportive in care a concurat pentru Romania.
Master Athletics
Ca o concluzie, am descoperit un om deosebit, cu o experienta de viata unica si cu o vitalitate impresionanta, care a smuls aplauze prelungite la finalul conferintei.

New trends la Webstock 2016


Ravinder Takkar - CEO Vodafone Romania ne-a vorbit despre lansarea Supernet 4G+ si a explicat cei 4 piloni pe care se bazeaza:
Aceste caracteristici au fost dovedite in cazul unui test extrem pentru reteaua Vodafone Romania, o cursa de raliu cu geamurile acoperite realizata de Titi Aur si Cabral. Cei 2 s-au bazat doar pe imaginile transmise prin reteaua Vodafone.Lansarea Supernet 4G+ n-a fost singura surpriza. Daca in alti ani eram surprinsi de Unexpected Blogger, acum invitatul surpriza a fostChris Whiteley, VP Business Development, EMEA at Netflix. La Webstock s-a lansat in premiera si-n exclusivitate parteneriatul cu Netflix in acelasi timpi cu lansarea serviciului de video la cerere 4GTV+.
parteneriat Vodafone si Netflix
Cu asemenea lansari si exclusivitati s-au incheiat cele 2 conferinte, daca le-ati ratat le puteri urmari aiciDupa pauza de pranz Webstock s-a impartit in 3 sesiuni paralele, din care am urmarit-o pe cea de Blogging si Vlogging.

How to grow your blog la Webstock 2016


Aceasta sesiune a beneficiat de aportul a doi bloggeri cunoscuti, Zoso si NW Radu, completati pe partea de consiliere contabila si juridica de Luiza Daneliuc.
sesiunea de blogging
Am retinut cateva idei de la fiecare vorbitor, cu mentiunea ca si aceasta sesiune poate fi revazuta aiciDe la Zoso am retinut ca trebuie sa ne concentram pe cateva subiecte traditionale pe care sa le stapanim foarte bine. Ne-a mai spus ca pentru un blogger social media este doar o cale de a ajunge la cititori, nu un loc unde sa-si petreaca majoritatea timpului.

NW Radu a subliniat ca blogul nu este un instrument de vanzare ci un instrument de informare.

Dintre sfaturile primite de la cei doi, am retinut cateva foarte interesante:
Toate aceste informatii oarecum tehnice au fost completate de Luiza Daneliuc cu informatii fiscale si juridice, pe care le-a completat ebook-ul ghid juridic si fiscal pentru bloggeri care poate fi descarcat gratuti de doritori.
Ghid juridic si fiscal pentru bloggeri
Din sesiunea dedicata vlogging-ului am retinut ca trebuie sa fii cat mai natural si mai original si mai ales sa-ti placa la nebunie ceea ce faci.

New social media - New ideas for marketers


N-am fost prezent la aceasta sesiune dar abia astept sa descopar noutatile aici:Lessons of innovation - Online communication trends


Si aceasta sesiune este deja in "play list", semn ca desi Webstock s-a incheiat, efectele in online incep sa se simta.Asa a fost la Webstock 2016 astept cu interes editia din 2017 si urmatoarele evenimente organizate de Evensys.
poza cu Oana

Surprize placute la Webstock 2016


Pe langa surprizele, lansarile si exclusivitatile din timpul conferintelor, sponsorii s-au intrecut cu tot felul de activari. N-am avut timp sa trec chiar pe la toate standurile, dar n-am lipsit la fotografia traditionala cu fetele de la HP, singur sau in grup superblogosferic :)
fetele de la HP
Cei de la Staropramen ne-au surprins cu deschizatorul de bere si de apetit, repede aducatoriu de premii :)
Staropramen dark si cartea castigata
Hai noroc si va las cu imagini de la Webstock 2016!

Etichete: , ,