Postez si plantez!!!

Postez si plantez!!!
Avand informatia ca 1 copac absoarbe circa 1 tona CO2/an si folosind produsele pe baza de Aloe Vera de la Forever, am calculat mai demult amprenta de carbon la Forever:
2 milioane tone CO2 absorbite pe an! 

Ce bine ar fi sa folosim produse mai ales de la astfel de firme ...

Acum am aflat din diverse surse ca absorbita anuala de CO2 atribuita unui copac ar varia intre 6 kg si 1 tona?!?

Iata informatia din 4 surse diferite:
Oricare ar fi aproximarea exacta, am mai aflat ca si blogul meu genereaza CO2 si deci polueaza, asa ca m-am alaturat initiativei Ixpo.

Actiunea lor este simpla:
Dupa ce il planteaza imi trimit un feedback prin e-mail.

La nivel global conteaza si "tree-blog"-ul meu, dar mi-as dori ca aceasta campanie sa fie preluata in Romania, cu beneficii locale.

As avea chiar si cateva idei pentru crearea unor blogo-plantatii.
Pentru un blog din Craiova, cum este el meu, care afiseaza logo-ul asociatiei care se ocupa cu plantarea, asociatia respectiva sa planteze un copac chiar in Craiova. Si nu singura.

Atunci cand se strang mai multi bloggeri dintr-o localitate, iar asociatia gaseste locatia pentru plantare, cred ca si bloggerii pot participa la actiune, pot face poze cu copacul asociat blogului, ii pot pune o eticheta si pot mediatiza mai bine campania.

Pentru aplicarea acestei idei cred ca este necesara rezolvarea unei "ecuatii" de genul Companie Sponsor - ONG local - Bloggeri cu urmatoarele "atributii":
Cam asta ar fi. Copacii se planteaza primavara si toamna, astfel incat avem timp sa coacem actiunea pana la primavara. Daca nu cumva s-o demaram chiar in cele 2 saptamani de toamna ramase.

Blogosfera inverzeste (improspateaza) atmosfera :)

Cum vi se pare? Ne bagam?

Etichete: ,