"Cateva" medicamente - informare


"Cateva" medicamente - informare
Eu sunt unul dintre cei care au ajuns in Forever in urma unor probleme de sanatate. O problema care m-a chinuit 7 ani si pe care n-am putut s-o rezolv cu ajutorul diverselor medicamente prescrise in acea perioada.

Pana atunci nu prea luasem eu medicamente, nici macar internat nu am fost. Dar situatia s-a razbunat cu varf si indesat si pe langa analize deloc placute (endoscopie, irigografie si colonoscopie) am inghitit in 7 ani mai multe medicamente decat in cei 30 de ani de pana atunci.

Nu ma gandeam atunci la reactiile adverse ale medicamentelor pe care le-am luat. Nu-mi trecea de la unul, mai incercam altul si tot asa. Nici nu-mi mai amintesc numele tuturor, dar citind azi un articol medical cu o lunga lista de medicamente si cu reactiile lor, mi-am amintit de Omeran.

Cred ca toti avem printre noi prieteni si cunostinte care iau asa ceva, astfel ca ar fi bine sa fie informati si despre riscuri.

"Printre reactiile adverse comune acestor medicamente se numara greata, fotosensibilitatea, diareea sau constipatia:
Omeprazol, Omez, Omeran, Omedar, Novogast, Nexium, Emanera, Esomeprazol, Helides, S-Gastrol, Azatol, Controloc, Dyspex, Emerpan, Gesoflux, Pantexel, Nolpaza, Pantoprazol, Zencopan, Seltraz, Redacib, Lansoprazol, Lanzol, Lanzap, Lanzul, Acilesol, Rabelinz, Rabeprazol, timoprazol, picoprazol (aflati inca in stadiu de investigare)."

Care sunt riscurile si de ce sunt investigate de FDA am aflat din articolul de la Noutati Medicale.

Tot aici am gasit un articol care vorbeste despre lupusul indus de medicamente de genul:
Sper ca informatiile prezentate sa fie utile pentru voi si pentru cei din jurul vostru. Nu spun sa nu luam medicamentele prescrise de medici. Dar pentru ca multi iau medicamente doar pentru ca au vazut reclame la TV care promit multe beneficii, vreau sa fim informati si despre reactiile adverse si eventual sa avem in vedere si solutii naturale.

Multa sanatate si spor in toate!

Etichete: ,