Priveste cerul. Atinge un copac ...

Priveste cerul. Atinge un copac ...
Daca nu v-ati prins despre ce este vorba, pe 24 Mai este Ziua Europeana a Parcurilor, sloganul din 2012 fiind "Priveste cerul. Atinge un copac. Simte aerul. Regaseste-te!"

Si parca ma mananca tastatura sa scriu cateva cuvinte despre parcuri, natura si copaci. Despre 24 mai gasiti cu siguranta pe Google. Din pacate intre sarbatorile acestea simbolice si realitate ... este o crunta diferenta. Eu ma refer la Craiova, desi cred ca si in alte parti este la fel.

V-am spus care este realitatea locala. Ca sa puna borduri noi au taiat mai multi copaci cu ceva vechime in cartier ... Vorba aia, unui copac i-au trebuit zeci de ani sa creasca. Unui dobitoc ii sunt necesare 10 minute sa-l taie.

Acum nu stiu daca e vina bizonului care pune bordurile sau pur si simplu a luat microbul de la primarie, obisnuita sa "defriseze" pentru afaceri imobiliare. Noroc ca s-a mai domolit avantul imobiliar, altfel nu stiu unde se ajungea. Acum 4-5 ani primarului ii venise ideea sa betoneze o parte a Parcului Romanescu sa faca parcare si nu mai stiu ce Aqua Land.

Cum sa strici un parc ca sa faci o parcare? La fel de simplu cum se taie copacii ca sa puna o bordura. Sau un panou publicitar. Da, unde este acum panoul asta ... mai demult era un copac falnic ... dar probabil ca nu se vedea bine reclama.

Noroc ca impulsurile astea "beton" ii apuca o data la 4 ani, ca altfel ar fi jale.

In rest, sa ne bucuram de parcurile noastre! Eu am (re)inceput inca de aseara, cand am alergat din nou in parc :)

Spor(t) si sanatate!

Etichete: , ,