Vacanta nutritiva in Grecia


Ieri v-am spus ca am revenit la miercurea fara carne.

Am revenit insa si din vacanta din Sithonia-Grecia, iar acolo n-am tinut cont de zilele fara carne, desi de multe ori am avut astfel de mese.

De obicei dimineata mancam ceva usor in camera (placinta, oua fierte, omleta, iaurt etc.), la pranz mancam la taverna iar seara ne aratam talentele bucataresti: diverse salate crude sau ardei si dovlecei copti. Cam astea au fost mesele fara carne, la care adaugam si cateva pranzuri in care ne-am facut la "chicineta" supa de legume (se simtea nevoia pentru ca noi suntem ciorbari iar in Grecia nu gasesti usor supe).
mese fara carne
Talentele bucataresti de seara le-am impletit frumos mai ales cand am si prins peste :)
peste prins si gatit
Vinul il prinsesem deja in plan :)

Astea au fost home-made, in schimb la taverna ne-am desfatat cu adevaratele bunatati specifice locului: caracatita, calamar, scoici, musaka, tarama, salata de branza iute, salata de ton si bineinteles Ouzo si bere Mythos.

Dar despre bunatatile locale voi detalia in postarile viitoare :)

Pofta buna!

Etichete: , ,