Genti pe propria piele


Genti pe propria piele
Reeija ne invita sa prezentam un anumit moment din viata noastra.

N-as mai fi vrut sa-mi amintesc de el, dar cum are legatura si cu gentile din piele si cu cumparaturile, am sa povestesc un "moment" care mi-a iesit prin piele :)

Nu sunt genul care sa stea cu orele in mall / supermarket. 
Cand ma duc sunt punct-ochit, punct-lovit, cu lista in buzunar, imi iau ce-mi trebuie si-am iesit.

Prefer sa ma documentez inainte decat sa vad toate raioanele, iar daca imi mai vine vreo idee in afara listei, o rezolv repede. Daca mi-a atras ceva atentia, nu stau mult sa ma gandesc: ori iau, ori nu iau.

Si ce se gandeste a mea sotie intr-o zi:
- Hai la Metro, ca-mi zise sora-ta sa ne uitam de niste genti. Marfa nou, promotii, bla-bla-ba...
- Pai daca merge sora, eu de ce sa mai merg? (dau eu sa scap :)
- Pai sa-mi spui daca-ti place, hai ca si ea vine cu cumnatu'... trec pe la noi si ne iau cu masina. Hai ca nu stam mult...

Ce sa mai zic, n-am mai zis nimic. (Dar zic acum, daca pastrati secretul :)

Ca tot mergeam in Metro am facut noi o lista cu ce ne mai trebuie si pe la 16:00 am plecat la cumparaturi. O caldura afara de te topeai din interior spre exterior, dar hai sa le facem pe plac fetelor.

Ajunsi acolo, ele o zbughesc direct la raionul de genti pe care-ncep sa-l ia la rand, de la un capat la altul. Sora-mea cam stia ce-ar vrea, pentru ca vazuse in oferta. Isi ia geanta, o probeaza si se declara multumita.

Nevasta-mea nu stia exact ce vrea, dar stia ca vrea o geanta :) Ii placuse geanta aleasa de sora-mea, dar cum Doamne-fereste sa aiba genti la fel...

Calm de felul meu si vazand care-i situatia, le las sa scotoceasca si ma duc sa "bifez" lista cu restul de cumparaturi, ca sa economism timp, zic eu. Ii mai zic sa-mi dea un bip daca gaseste ceva si vrea o opinie si de la mine. Am luat eu de-ale gurii, am trecut si pe la bere, si pe la vin, m-am uitat si la articole sportive, am mai probat si un tricou... si-o camasa. M-am mai intalnit cu cativa prieteni veniti la cumparaturi si cand ma uit la ceas trecuse mai mult de 1 ora.

Ptiu! Blasfemie! S-o fi descarcat cumva mobilul si n-am auzit cand a sunat. Verific. Mobilul imi confirma aceeasi trecere nemiloasa a timpului. Revin la raionul de genti si... ele tot acolo (cumnatu-meu cu ele) si cu responsabilul de raion, care le explica ce culori mai are in depozit si ce modele.

- Care-ti place mai mult? Asta sau asta?
- Care-i pretul, intreb eu, ca sa am criteriu de departajare.
- La fel (fara sa-mi spuna pretul :), zi-mi care-ti place mai mult.

Adevarul este ca nu ma pricep la genti, dar uitandu-ma la finisaje mi-a placut mai mult una dintre ele. Mi-au aratat ele ca una este mai de piele decat alta, cu nu stiu ce test cu degetul umed pus pe piele si altele de-astea. La final mi-au zis ca trebuie sa mai asteptam un "pic" pana cand aduce baiatul din depozit alte culori si modele, care se terminasera la raft.

OK, eu deja bifasem lista, hai sa se mai uite si cumnatu-meu la nu stiu ce chestii. Ei cu mainile in buzunare, eu cu caruciorul destul de incarcat, in urma lor. Si se uita cumnatu-meu... la toate, ca baiatul nu mai revenise cu gentile din depozit.

Si uite-asa a mai trecut inca o ora. Eram deja chitit sa plec, da' nu aveam masina si sa astept autobuzul pe caldura aia nu prea-mi convenea, iar Metro este la marginea Craiovei.

Asa ca le-am lasat caruciorul si m-am dus sa-mi iau o pizza si o bere, ca deja imi venise foame de la enervare. Sau invers, nu mai stiu :)

Am mancat tacticos pizza, am baut berea, am reintrat in Metro si ei... tot la genti erau. Deja ma mai linistisem si nu-mi mai pasa cat era ceasul, insa cred ca in total am bifat 4 ore in Metro.

Si ce geanta credeti ca si-a cumparat pana la urma sotia mea? Exact geanta care-mi placuse mie initial, dupa 1 minut de evaluare. Ati retinut da, ei 3 au evaluat 3 ore, eu singur, 1 minut. Asta asa, ca sa vedeti ca ma pricep cat de cat si la genti :)

Oricum, m-am jurat cat nu mai merg cu ei la supermarket, decat daca suntem cu masini separate.

Reeija
Acum daca m-ar mai ademeni doamna mea sa-mi dau iar cu parerea despre vreo geanta, i-as indica mai inainte un magazin online cu genti din piele veritabila. Am patit-o pe pielea mea si acum n-as mai pleca inainte ca doamna sa-si faca o parere si sa stie ce cauta.

Particip cu acest articol la Spring SuperBlog 2013.

Etichete: , , , ,