Ziua Internationala a Muntilor Curati

Aici a fost Geamana, Rosia-Poieni
Fiindca pe 26 Septembrie este Ziua Muntilor Curati mi-am propus sa subliniez faptul ca proiectul cianurist de la Rosia Montana este o mizerie politico-financiara.

Nu mai stati sa fiti manipulati la TV haideti sa strigam in strada, ca sa nu fie nevoiti copiii nostri sa vorbeasca despre Ziua Muntilor Furati... Ziua in care noi am stat acasa, in fata televizorului :(Iata si traducerea declaratiei europarlamentarei finlandeze Satu Hassi cu privire la vizita lui Victor Ponta în Finlanda:

"Am fost informată că premierul român Victor Ponta a zugrăvit în roz utilizarea cianurii în minele finlandeze. Declaratiile sale par să se bazeze pe o dezinformare totală.

În primul rând, există o duzină de mine în Finlanda, nu 52. Cianura este utilizată doar în foarte puține dintre ele. În al doilea rând, utilizarea cianurii în minele de aur finlandeze nu s-a făcut în condiții de siguranță. Agnico-Eagle, compania canadiană care exploatează aurul la mina Kittilä din Laponia, a fost cel mai vocal susținător al utilizării cianurii, si a sustinut că cianura este utilizată într-un proces complet închis. Acest lucru s-a dovedit a fi fals, în apa reziduală din mina Kittilä Suurikuusikko, continutul de cianuri depăsind limita permisă.
Pentru poporul român ar putea fi, de asemenea, relevant să stie că minele finlandeze nu sunt situate în zone dens populate. De exemplu, în Kittilä există mai multi kilometri pătrati decât oameni, densitatea populatiei din Kittilä fiind de 0,78 persoane pe km pătrat."

Spor curat!

Etichete: , ,