Grupele de sange, viata si nutritia


Grupele de sange, viata si nutritia
© Tammy Mcallister | Dreamstime Stock Photos
Stiati cele 5 lucruri despre grupa sanguina care va pot schimba viata?

Cum ar veni... pentru ca punctul 5 si pentru ca nutritie (in traducere libera, pentru ca la punctul 5 se vorbeste despre influenta grupei de sange asupra nutritiei), m-am gandit sa extind acest subiect cu notiunile invatate de la doamna Dr. Floarea Damaschin, la cursul de nutritie.

Inainte de a trece la fiecar grupa de sange, sa stabilim clar un lucru. Chiar daca sunt 4 grupe de sange si 2 tipuri de Rh, fiecare persoana este unica, deoarece sunt si alte componente nedeterminate in afara combinatiilor posibile intre grupele de sange si Rh.

Astfel incat recomandarile nutritive (si nu numai) pentru grupele de sange sunt cu caracter general (nu inseamna ca sunt 100% obligatorii pentru fiecare persoana care are o anumita grupa de sange).

Grupa sanguina A este grupa oamenilor perfectionisti, sensibili si tematori. Este o grupa de sange foarte raspandita, circa 40% din populatia UE avand grupa A. In unele regiuni grupa sanguina A este intalnita la peste 80% din populatia Romaniei, ceea ce arata ca suntem vechi pe acest pamant.

grupa sanguina A II
© Ed Isaacs | Dreamstime Stock Photos

Sfaturi pentru cei care au grupa sanguina A II:
Cum ziceam, sunt recomandari generale. Eu am grupa A II si n-am probleme nici cu ardei, masline, cartofi, varza, ciuperci de cultura sau portocale. Sau nu stiu ca am :)

Grupa sanguina B este grupa oamenilor veseli, excentrici si egoisti. Doar 15% din populatia UE are aceasta grupa si 16% din lume, avand originea la populatiile orientale.

grupa sanguina B III
237890 ©  | Dreamstime Stock Photos
Sfaturi pentru cei care au grupa sanguina B III:
Grupa sanguina 0 este prima si cea mai veche grupa de sange, circa 40% din populatia UE avand aceasta grupa. Este grupa de sange a liderilor innascuti, care ocupa  locuri de conducere fara prea mare efort.

grupa sanguina 0
©  | Dreamstime Stock Photos
Sfaturi pentru cei care au grupa sanguina 0:
Grupa sanguina AB IV este grupa de sange cea mai rara si mai tanara. Circa 2-5% din populati UE are aceasta grupa.

grupa de sange AB IV
244915 ©  | Dreamstime Stock Photos
Sfaturi pentru grupa de sange AB IV:

Etichete: , , ,