Ziua Internationala a Poeziei la Craiova

Ziua Internationala a Poeziei la Filarmonica Oltenia Craiova
Ieri am sarbatorit Ziua Internationala a Poeziei la Filarmonica Oltenia Craiova printr-un spectacol de muzica si poezie.

Si-au dat intalnire in acelasi spectacol actorul Emil Boroghina, soprana Diana Tugui, Rozalia Pataki la harpa si Irina Stratulat la pian.Uimitor sa-l vezi pe maestrul Emil Boroghina recitand la 75 de ani.
Emil Boroghina
Si mai interesant s-o auzi in acelasi spectacol pe soprana Diana Tugui cantand in limba franceza (a propos, pe 20 Martie a fost Ziua Francofoniei).
Diana Tugui
Harpa n-o auzim foarte des in concerte, dar alaturi de poezie s-a auzit foarte bine, mangaiata de Rozalia Pataki.
Rozalia Pataki

Pianul manuit de Irina Stratulat a inchis acest rotund de muzica si poezie regizat de Alina Rece, cu care am avut placerea sa fac o poza pe scena.
Rozalia Pataki, Alina Rece si Daniel Botea
Pe actorul Emil Boroghina l-am mai admirat recent intr-un spectacol de muzica si poezie eminesciana, pe Diana Tugui am descoperit-o in 2010 intr-un spectacol caritabil, dar azi a fost o fuziune superba intre poezie, muzica, harpa si pian.
Aplauze si bis
Maestrul Emil Boroghina a recitat sonete de Dante, Petrarca, Michelangelo, Shakespeare si Eminescu.

Diana Tugui si Irina Stratulat au interpretat un colaj din muzica de George Enescu, Sept Chansons, vers de Clement Marot, op. 15, pentru voce si pian:
Rozalia Pataki ne-a incantat la harpa cu
Spor cultural!

Etichete: , , ,