Daca e Marti e Belgia la Europa Season

Daca e Marti e Belgia la Europa Season
Am fost la recitalul neconventional din cadrul saptamanii Belgiei la Europa Season. A fost un recital de flaut si pian, sustinut de Gilles Bréda student la Institutul Superior de Muzică din Namur, acompaniat de pianista Corina Stănescu de la Filarmonica Oltenia Craiova.

Ca de obicei in zilele de Marti la Muzeul de Arta Craiova, am avut parte de muzica si de un dialog deschis cu flautistul belgian.
dialog deschis cu flautistul belgian
Am aflat ca s-a indragostit de flaut in copilarie, dupa ce a fost la un concert de pian, vioara si flaut. Acest instrument este singurul care ofera o sonoritate aparte pentru Gilles.



Dupa ce ne-a cantat o piesa scrisa de un compozitor belgian,



Gilles a incheiat recitalul neconventional cu Cantabile et Presto, de George Enescu.



La final am facut traditionala poza cu blogosfera craioveana prezenta la concert si ne pregatim deja pentru urmatoarele evenimente din saptamana belgiana.
poza de grup cu blogosfera craioveana
“Muzicienii belgieni se prezintă” de la ora 19:00, Joi, in sala Filip Lazar a Filarmonicii Oltenia Craiova. Dirijorul Eric Lederhandler şi pianistul Olivier De Spiegeleir vor raspunde intrebarilor melomanilor iar Vineri de la aceeasi ora vor fi protagonistii concertului dedicat Belgiei:
Pana la urmatoarele momente din saptamana Belgiei la Europa Season va las cu imagini de la concertul neconventional.

Spor incantator!

Etichete: , , ,