Paradise si Livadi Beach in Thassos

Paradise Beach in Thassos
Cred ca Paradise Beach (sau Paradisos cum zic localnicii) se numeste asa pentru senzatia de paradis pe care o incerci atunci cand ajungi pe plaja mai ales daca esti prima data in vacanta in Thassos.

Dupa o coborare in panta prin padure, in fata ochilor ti se desfasoara un peisaj de rai. Marea larga este strajuita in dreapta de un munte care coboara direct in mare iar plaja este lunga si se pierde in departare.

Paradise Beach in Thassos


Muntele inalt fiind in imediata apropiere a plajei, soarele dispare destul de repede daca vreti sa faceti plaja dupa amiaza spre seara. Nisipul este foarte fin iar zona este perfecta pentru balaceala celor mici. Apa creste treptat si trebuie sa mergi vreo suta de metri ca sa ajungi la apa mai  mare.

Si la Paradise se fac valuri cateodata, alaturi de Tripiti fiind singurele plaje unde mai "spumoase" in Thassos.
valuri la Paradise Beach
In partea din stanga a plajei sunt niste stanci tocmai bune de explorat, de folosit pe post de trambuline sau de loc de observare a pestilor care se vad prin apa limpede.

Exista si-un teren de volei in fata tavernei astfel incat este un loc unde poti veni de dimineata si sa stai pana cand se ascunde soarele sau chiar si dupa.
volei la Paradise Beach
Paradise Beach se gaseste intre Kinira si Aliki. Apropos de Aliki, este un loc foarte frumos dar pe care nu-l prefer din cauza aglomeratiei si a plajei inguste.

In schimb pentru drumetie spre o foasta cariera este perfecta iar pentru o masa de seara va recomand Beautiful Alice.

Livadi Beach in Thassos


Livadi Beach in Thassos
Livadi Beach este o altfel de plaja, cu nisip si cu pietris si cu saci de nisip pentru intrarea in apa. Distanta pana la nisip este destul de mare astfel incat pentru a trece de zona stancoasa de sub apa mergi pe o carare formata din saci de nisip.
saci cu nisip in apa
Dezavantajul este transformat in avantaj de faptul ca daca folosesti ochelari subacvatici poti sa vezi o multime de pesti foarte aproape de mal.

In partea din stanga a plajei se afla o mica grota in mare, tocmai buna de facut poze si de scufundare. Este impresionant si peretele de stanca din jurul grotei. Si aici soarele dispare destul de repede dupa amiaza din cauza dealului abrupt care strajuieste plaja in partea dreapta.
Grota Livadi Beach
Exista bineinteles un Beach Bar dar nu am mancat niciodata si n-as sti sa va spun ceva despre meniu sau preturi.

Livadi Beach se gaseste aproape de Manastirea Archangelou.

Arsanas Beach in Thassos


Peisajul este mirific vazut de sus de langa Manastirea Archangelou iar in stanga de Livadi se afla o plaja si mai retrasa, Arsanas, la care ajungi urcand un drum ingust si plin de bolovani. Dupa ce-ai ajuns sus, ca sa cobori spre mare o iei pe niste trepte de lemn si de piatra.
Arsanas Beach in Thassos
Arsanas nu este foarte mare dar este o plaja super-frumoasa, in stanga fiind mai multe stanci de pe care am pescuit de multe ori. In dreapta plajei este un izvor marcat cu pietre.

Spor la vacanta in Thassos!

Etichete: , , , ,