Mici detalii ... ca sa fim mici de talie


Mici detalii ... ca sa fim mici de talie
Daca singurul sport pe care-l practicati este saritul mesei de dimineata, ar trebui sa stiti ca persoanele care nu mananca dimineata au sanse crescute cu 450% sa devina obeze.

De ce?



Pentru ca organismul are orele si bioritmul sau (voi reveni asupra acestui amanunt in postarea urmatoare)

Este o greseala sa nu mananci de dimineata cand organismul ar avea nevoie de hrana, fiind orientat spre arderea caloriilor, in schimb golesti frigiderul seara, cand organismul este orientat spre acumularea caloriilor si tot ce mananci se depune.

In cartea sa "Si noi ce mai mancam?", doctor Menci aminteste urmatoarele constatari:
Daca tot a fost dezlegare la peste, ar trebui sa stiti ca e mai bine sa luati peste pescuit, decat peste de acvacultura care este imbuibat cu tot felul de "stimulente"  si nu este la fel de slab si sanatos cum este unul crescut in mediul sau natural.

De asemenea, pestii mici gen anchoa, sardine, hamzii, sprot sunt mai hranitori si mai sanatosi decat cei mari gen ton. Sau daca nu va plac cei mici (desi ii puteti manca cu oase cu tot si aveti aport suplimentar de fosfor, calciu etc.), trebuie sa stiti ca somonul (chiar de acvacultura) are mai multe proprietati nutritive decat alti pesti (contine omega 3 si alti nutrienti).

Decat sa beti suc de fructe de la storcator, mai bine mancati fructele ca atare, deoarece prin stoarcere se distrug fibrele si se absoarb prea brusc glucidele din fructe.

Ar mai fi destule de spus si despre metabolism, dar voi reveni dupa Paste cu acest subiect.

Etichete: , , ,