Ce mai mancam dupa 1 si 2 Mai?


Ce mai mancam dupa 1 si 2 Mai?
Dupa atata gratareala, pahareala, mici si mici si iar mici "excesuri", ne arde intrebarea:

Cum mai dregem busuiocu' dupa 1, 2 si ... cate au Mai fost?

Pai ar trebui sa stim ce sa mancam, cum si cand. Simplu :)

Toata lumea stie ca dupa un maraton de fripturi merge foarte bine o cura de verdeturi, supe usoare si ceaiuri, iar pentru cei care au luat proportii, o cura de detoxifiere este cel mai bun lucru.

Mai trebuie sa stiti ca asa cum oul este foarte bun dimineata, la pranz este ca oricare aliment iar seara este indigest, mai sunt si altele in aceasta categorie. Sunt sigur ca nu stiati ca portocalele, rosiile, morcovii, mazarea, fasolea, carnea, afinele si capsunile nu sunt recomandate seara.

In schimb sunt recomandate pentru a fi consumate mai ales seara: andivele, conopida, varza, telina, ridichiile, cartofii, pestele, molustele, merele, perele, bananele, nucile si migdalele.

Exact dupa aceasta regula de bioritm sunt si alimente care se recomanda in functie de anotimp, dupa cum ne spune doctor Menci'.

Mai ales dupa 1-2 mai, este bine sa diminuam consumul de carne si sa mai incercam si:
leurda, urzicile, ceapa verde, usturoiul verde, papadia, sparanghelul, patrunjelul, morcovul, mazarea noua, prazul, guliile, ridichiile, brocoli si salata verde.
Nu va speriati, sunt recomandate si alimente bogate in proteine de origine animala: pestele (pastrav, ton), mielul, iepurele de casa, pasarile de curte.
Iar ca desert, asteptam  ... sa se coaca ciresele, capsunile si coacazele.

Cele enumerate mai sus nu ajuta numai la detoxifiere si la combaterea asteniei de primavara, ci si la stimularea generala a organismului.

Nu (numai) din cauza zilelor de 1 si 2 mai ar trebui sa ne dam seama ca primavara este un anotimp solicitant.
Greutatea anotimpului vine din tranzitia intre iarna si vara, de la (pe)trecerea de la temperaturi mici la cele ridicate, de la zilele mai lungi, cu mai multa lumina si mai multe activitati.

Etichete: , , ,