Dieta la halba


Dieta la halba
Spuneam mai demult despre ceasul intern care "bate" anumite ritmuri biologice, cum ar fi cresterea si scaderea concentratiei de glucoza din sange la anumite ore. 

Cum ieri am vorbit despre Ziua Barbatului asociata cu Bergenbier, azi cred ca ar fi nimerit sa vorbim despre o dieta de slabit asociata cu bere.

Da, consumul de bere intr-o anumita perioada a zilei, care coincide cu o anumita secventa din ciclul de secretie al tiroidei, poate creste eliberarea de hormoni tiroidieni, datorita compusilor de fermentatie pe care-i contine berea. Acestia,  odata patrunsi in sange, actioneaza asupra unor glande, printre care si glanda tiroida, care are cu rol important in metabolismul grasimilor. Efectul hormonilor tiroidieni se va simti apoi asupra grasimilor din sange si din hipoderm, stratul de sub piele.

Va bagati?

Mic dejun
Trebuie luat vara strict la ora 8.30. Se consuma 150 - 200 g carne alba de peste (la gratar) cu salata de varza cruda. Imediat dupa masa, se beau 100 ml ceai negru cald, foarte putin îndulcit. Dupa doua ore si jumatate de la micul-dejun se consuma 150 ml bere rece. Este foarte important ca berea sa fie pastrata mai mult timp în gura, pentru stimularea receptorilor pentru gustul amar. Tocmai din acest motiv se recomanda marci de bere foarte amare. De asemenea, e foarte important ca dimineata sa folositi aceeasi marca de bere amara, pentru ca organismul sa se obisnuiasca astfel cu metabolizarea acelorasi produsi de fermentatie. În cazul în care conditiile nu ne permit paharul de bere în jurul orei 11, puteti înlocui berea cu un gram de drojdie de bere.

Pranz
Pentru ca regimul de slabit asociat cu berea sa fie eficient, masa de prânz trebuie luata înaintea punctului de scadere maxima a glicemiei, adica a concentratiei de glucoza din sânge. Pe timpul verii este ora 12, fara a trece peste 12.40. Se recomanda o dieta usoara, circa 200 g carne fiarta, fara oase, piele si grasime. Berea mai dulceaga, de doua - trei grade tarie alcoolica si nu foarte rece, este cea mai recomandata. Dupa masa trebuie sa faci putina miscare, pentru a-ti antrena circulatia sangvina si mai ales pe cea a ficatului, ce prelucreaza unele substante active din bere.

Cina
In timpul cinei, de câte ori iti este sete, bei bere mai amara (la fel ca berea bauta dupa micul dejun). Berea nu trebuie sa fie foarte rece, se bea incet si nu trebuie sa beti mai mult de 200 ml in timpul cinei. La o ora dupa cina trebuie sa faci miscare în aer liber, timp de 10 - 15 minute, dupa care mai bei 50 - 100 ml bere fara alcool, cat mai dulceaga.

Reteta completa, detalii si contraindicatii am gasit aici: http://www.revistafelicia.ro/articol_1002578/berea_regleaza_tiroida_si_ajuta_la_slabit.html.

Etichete: , , , , ,