Cifrele zilei: 15 x ...


Cifrele zilei: 15 x ...
Acest numar porneste de la o statistica recenta care arata ca romanii cheltuiesc aproximativ 2 miliarde Euro anual pentru a cumpara fast-food (saorma, hamburger, kebab, cartofi prajiti etc.) in timp ce suma alocata pentru activitatea sportiva este de 15 ori mai mica.

Calculul porneste de la fast-food-ul cumparat in comparatie cu abonamentele platite la sali de fitness si sport.
Evident ca fast-food poti manca si acasa, acesta ramanand necontorizat de acest studiu, la fel ca si gimnastica sau sportul facute acasa.

Probabil ca daca in suma alocata activitatii sportive ar fi incluse si aparatele de sport si fitness cumparate pentru acasa, atunci diferenta ar fi mai mica. Insa de multe ori acestea sunt cumparate si nefolosite, astfel incat eu consider corect acest studiu.

De 15 x mai mult pentru fast-food ... brrr ... acest lucru spune multe despre un popor care declara ca sanatatea este mai buna decat toate.
2 miliarde de euro anual ... brrr ... este enorm daca tinem cont de cat de nociv este fast-food-ul pentru organism.

Profesorul Mencinicopschi ne da cateva detalii, pentru a intelege ca produsele fast-food nu sunt echilibrate din punct de vedere nutritional si sunt nocive atunci cand sunt consumate regulat.
Daca mai tinem cont ca produsele fast-food au un gust delicios - umami si nu costa foarte mult, intelegem de ce suntem prima generatie la care copii sunt mai bolnavi decat parintii.

Eu nu prea mananc fast-food si cred ca "suntem ceea ce mancam". In plus, m-am obisnuit ca miercuri si vineri sa nu mananc deloc carne, iar de doua ori pe an tin cate o cura de 9 zile de detoxifiere.
Miscare incerc sa fac in fiecare dimineata chiar daca nu reusesc tot timpul. Obligatoriu insa, in fiecare joi, joc basket cam 90 de minute.

Voi cum stati cu raportul 15x...?   Mai mic?  Mai mare? Cum e mai usor de echilibrat, dinspre mancare sau dinspre miscare?

Vi se pare ca azi sunt mai multi copii grasi decat pe vremea copilariei voastre?

Ce credeti, imaginea urmatoare este adevarata?
multi copii grasi

Etichete: , , ,