Comentarii dofollow pe blog


Comentarii dofollow pe blog
Pentru ca tot veni vorba prin cateva comentarii, am zis sa vorbesc putin despre acest subiect: comentarii nofollow/dofollow.

Atunci cand postezi un comentariu pe site-ul cuiva si iti lasi si adresa blogului, te astepti ca la aparitia comentariului sa existe un link spre blogul tau, cu numele pe care l-ai pus la comentariu.

Ei bine, link-ul exista dar setarile implicite ale blogurilor pe platformele wordpress sau blogspot sunt de tipul "nofollow", adica spun motoarelor de cautare sa nu urmeze acel link.

Back-link-urile sau link-urile spre un blog din alt blog (din comentarii, link-uri in articole sau in blog-roll) sunt importante pentru Page Rank si pentru cresterea vizibilitatii unui blog, dar in cazul "nofollow" sunt ... nule.

Exista insa scripturi pentru a elimina "nofollow" din comentarii, si ca urmare exista si bloguri/site-uri cu comentarii dofollow, acestea permitand obtinerea gratuita de back-link-uri spre blogurile comentatorilor.
Avantajul este reciproc, obtinandu-se link-uri si trafic, deci mai multa vizibilitate pentru blogurile implicate.

Despre nofollow, inclusiv despre blog-roll-uri "nofollow"?!?, am mai scris.

Azi am sa va directionez despre dofollow.ro, un site unde gasiti o lista cu bloguri/site-uri romanesti "dofollow", dar nu este actualizata.

Spor!


Etichete: ,