Cifrele saptamanii: 17 - 18 - 19


Cifrele saptamanii: 17 - 18 - 19
Probabil ca ati primit ideea de "nealimentare" din benzinarii in zilele de 17 - 18 - 19 ianuarie.

Circula pe Facebook, pe mailuri, la TV. Am scris si eu cate ceva despre efectele secundare ale scumpirii benzinei.

Sunt curios cat de pustii vor fi benzinariile. E clar ca nu toata lumea poate sa se abtina.

La fel de clar este ca daca alimentam numai inainte, sau numai dupa zilele de 17 - 18 - 19, per total vanzarile de benzina vor fi aceleasi.

Pentru efecte vizibile ar trebui reduse drumurile cu masina, ceea ce ar reduce si consumul de combustibil. Vremea ne ajuta, e frumos afara si mai cald decat ar trebui in aceasta perioada. Dar cati vor merge pe jos sau cu autobuz, tramvai etc. in loc sa mearga cu masina?

O alta idee de boicotare a preturilor nesimtite la benzina se bazeaza pe faptul ca pana la urma tot alimentam. OK, si daca tot bagam benzina, motorina etc., atunci sa sanctionam pretul cel mai mare si sa nu alimentam de la ei, pana cand ii determinam sa reduca pretul sub ceilalti.
Acestia intelegand protestul, urmeaza cei care au ramas cu pretul cel mai mare si tot asa, pana cand inteleg toti si se auto-regleaza.

Mie mi se pare mult mai realista aceasta modalitate de protest. Trebuie insa sa ne bazam pe aceleasi informatii, pentru a actiona in acelasi fel. Am gasit o situatie cu preturile la benzina si motorina, anuntate de principalii furnizori. Fata de aceste valori, preturile de la statii pot varia, insa este o prima modalitate de comparatie.

Ce facem, ne bagam?
Sau dupa 20 ianuarie bagam benzina de unde nimerim, indiferent de pret?

Etichete: