Doar 100 de maimute? Nu chiar :)

Doar 100 de maimute? Nu chiar :)
Multumesc Marlene pentru e-mail-ul numit "Fenomenul celei de-a 100-a maimute".

Timp de mai bine de 30 de ani au fost studiate in libertate maimutele japoneze Macaca foscata.
In 1952, oamenii de stiinta le hraneau In insula Koshima cu cartofi pe care ii aruncau in nisip. Maimutelor le placeau cartofii, dar nu si daca erau murdari.

Una din ele a descoperit ca poate rezolva problema spalandu-i in apa. Le-a invatat si pe altele sa faca la fel, asa ca intre 1952 si 1958 s-a dezvoltat un grup care spala cartofii, dar alti adulti continuau sa-i manance murdari.

Sa consideram ca erau 99 de maimute care spalau cartofii inainte de a-i manca.

In toamna lui 1958 s-a petrecut ceva extraordinar. Intr-o dimineata inca o maimuta (a 100-a) a invatat sa spele cartofii.

Din acel moment fenomenul s-a generalizat aproape la intregul trib. Energia suplimentara adusa de acea fiinta vie a creat o schimbare ideologica radicala. Dar s-a constatat un lucru inca si mai surprinzator.

Obiceiul de a spala cartofii a traversat oceanul, molipsind fara a exista nici un contact direct colonii de maimute aflate pe alte insule sau chiar pe continent, la Takasakiyama.

Asadar odata depasit un prag cantitativ, are loc un salt in constiinta ce poate fi comunicat instantaneu si intr-un mod telepatic de la o minte la alta. Cunoscut sub numele de “Fenomenul celei de-a o suta maimuta”, acest experiment arata ca atata timp cat un numar mic de persoane urmeaza o noua cale, aceasta poate ramane specifica doar lor. Dar exista un punct de la care daca doar o singura fiinta adera la ea, se creaza un camp suficient de puternic pentru ca aceasta noua constiinta sa influenteze aproape pe toata lumea.

Campul morfogenetic a fost descoperit de biologul Rupert Sheldrake si este echivalentul unui camp electromagnetic care vehiculeaza informatie in loc de energie. Odata ce a fost creat, acest camp informational actioneaza in timp si spatiu fara a-si pierde intensitatea.

Este ca un tipar (pattern) pentru forme fizice, de la cristale si pana la sisteme biologice, ajutand formarea sistemelor similare ulterioare. Un astfel de sistem in formare se dezvolta pe baza unei seminte informationale care rezoneaza cu un sistem precedent. Din aceasta perspectiva, ADN-ul genetic al unui sistem viu, de exemplu un stejar, nu contine toata informatia necesara dezvoltarii acelui sistem, ci reprezinta acel sambure informational care realizeaza acordul fin cu sistemele precedente de acelasi gen. Campurile morfogenetice sunt un fel de depozite ale obiceiurilor genetice.

Acest concept poate explica unele mistere ale memoriei umane. Creierele noastre sunt mai putin niste biblioteci, ci mai degraba statii de emisie-receptie care lasa in continuu urme impregnand campuri morfogenetice si care isi „amintesc” experiente trecute reacordandu-se la acele urme lasate anterior.

Astfel utilizarea campurilor morfogenetice ca purtatoare a memoriei implica lipsa separarii mintilor noastre. Aceasta minte aflata pe un nivel superior de dezvoltare este cunoscuta si ca supramental.

Avem o identitate duala, asemanatoare dualitatii unda-corpuscul a electronului. Pe de o parte avem aspecte care sunt unice si in intregime individuale, dar in acelasi timp, o mare parte din gandirea si comportamentul nostru este format de catre campurile morfogenetice transpersonale si participa la crearea lor.

Suntem conectati la stele nu numai prin chimia trupurilor noastre, ci si prin mintea noastra. Acceptarea acestor aspecte deschide drumul investigarii stiintifice a ideii ca procesele mentale si constiinta pot functiona si fara un suport fizic. Aceasta ar elimina neincrederea scepticilor in existenta fiintelor non-fizice – ingeri, viata dupa moarte, etc.

Cu ajutorul teoriei campurilor morfogenetice se ajunge si la concluzia ca la un moment dat, umanitatea va trece printr-o schimbare globala de constiinta, iar aceasta se va petrece atunci cand se atinge asa-zisa masa critica la nivel de constiinta, adica atunci cand vor exista pe Pamant un numar suficient de fiinte trezite din punct de vedere spiritual.

Poate ca nu lipseste decat o singura persoana pentru a bascula umanitatea intr-o lume a bucuriei, a intelepciunuii si a iubirii.

Poate ca acea persoana esti chiar tu! 

Am zis persoana, nu maimuta :), chiar daca fenomenul atingerii masei critice este denumit Fenomenul celei de-a 100-a maimute.

Cum vi se pare?

Cam greu materialul? Eu am avut "norocul" sa citesc aceste randuri dupa ce am vazut The Secret, The Shift si  in timp ce citesc o carte numita "Energetica viului".

Etichete: