Vinerea colorata ... Nokia N9 :)

Vinerea colorata ... Nokia N9 :)
Culoarea saptamanii actuale a dat-o Nokia, astfel ca dupa ce am lansat un concurs eclipsator, marti 13 am anuntat rezultatul si castigatoarea, iar miercuri am fost la Nokia Demo Day Craiova.

Azi e vineri si va colorez ziua cu informatiile aflate. Demo Day este deja o traditie la Nokia, desfasurandu-se deja o prima runda in Bucuresti, Constanta, Timisoara, Cluj si Iasi, iar a doua runda in Craiova, Oradea, Ploiesti si Tg Mures.

Speaker-ul oficial a fost Iulian Olariu - Nokia Academy Trainer.
Iulian Olariu - Nokia Academy Trainer
Nokia - connecting people a reusit sa conecteze la Craiova un public format din elevi, studenti, absolventi, bloggeri s.a.m.d., acestia fiind "pionierii" Nokia Demo Day din Craiova.
Nokia - connecting people
Mi-a placut foarte mult ca Iulian a avut o prezentare echilibrata, fara laude exagerate sau gratuite, caracterizand Nokia N9 ca "probabil cel mai bun smartphone de pe piata".

Am notat cateva beneficii si caracteristici ale Nokia N9.

Display ClearBlack, adica negrul este negru, albul este alb iar contrastul foarte bun face ca ecranul sa fie vizibil si in lumina directa soarelui.

Display-ul este facut in tehnologia Gorilla Glass, ceea ce-l face foarte rezistent la zgarieturi. Vedeti aici un test:

Este rezistent si la alte socuri, nu numai la zgarieturi, fiind realizat din policarbonat, incapsulat intr-o singura bucata, fara taste.

Nokia N9 este primul smartphone cu display din sticla curbata, oferind o experienta de manuire foarte placuta si primul telefon Nokia cu microSim. La fel, primul smartphone (poate si ultimul) folosind sistemul de operare MeeGo.

Foarte tare este si experienta de SWIPE - glisare. Va convingeti dintr-un filmulet realizat de Blogatu in timpul prezentarii.


90% dintre aplicatiile pentru care folosim un smartphone sunt deja preinstalate, Nokia N9 avand
Contactele sunt integrate, in sensul ca un prieten din contacte apare cu toate conturile (FB, Skype, Google, Twitter) pe care le are si pe care este online.

In ceea ce priveste documentele, poti citi pe Nokia N9 documente Word, PowerPoint sau PDF. Nu pot fi editate, doar citite.

A propos de editare, mi-a placut aplicatia pentru tastatura virtuala Swipe.
tastatura virtuala Swipe
Exista si un model Nokia N950 cu tastatura reala, pentru developperi.
Nokia N950 cu tastatura reala
Nokia N9 are functie de GPS inclusiv offline, ghidare vocala si tot ce trebuie. Prin aplicatia Maps poti cauta restaurante, hoteluri, cinema-uri etc. in zona in orasul in care te gasesti, fiind disponibile pentru download harti din 80 de tari.

Prin aplicatia MapsNokia iti poti prestabili pe calculator ruta pe care vrei s-o parcurgi apoi sincronizezi pe Nokia N9 doar acea ruta, ca sa nu mai pierzi timpul cu download-ul hartilor intregi.

Foarte interesant este ca poti sa folosesti Nokia N9 ca router-wireless avand preinstalat programul Wi-Fi Hotspot. Tare!
programul Wi-Fi Hotspot
Probabil cea mai spectaculoasa parte a prezentarii a fost tehnologia NFC (Near Field Communication) care face posibila conectarea rapida la tot felul de dispozitive prin simpla apropiere / atingere.

S-a facut o fotografie cu un Nokia N9 si apoi a fost transferata pe alt Nokia N9 prin simpla atingere.
Apoi melodia care rula pe smartphone-ul N9 a fost transferata intr-o simpatica Nokia boxa Play 360 tot printr-o simpla atingere
tehnologia NFC (Near Field Communication)
La fel s-a intamplat si cu transferul spre castile Nokia BH 505
castile Nokia BH 505
Tot asa se poate intampla daca esti la o petrecere si vrei ca o melodie din telefonul tau s-o bagi prin statie. Cool!
daca esti la o petrecere
Nu mai spun ca N9 are o camera foto super-rapida ce realizeaza fotografii superbe
camera foto super-rapida
dar amintesc functia de lanterna cu diverse variatiuni (continuu, S.O.S., stroboscop etc.)
functia de lanterna
La final Iulian ne-a mai spus ca Nokia este cel mai ecologic producator de telefoane, in top 20 ale eco-phones 2/3 din pozitii fiind ocupate de telefoane Nokia.

Am avut posibilitatea sa testam fiecare telefoanele Nokia N9 puse la dispozitie si sa dam frau liber curiozitatilor:
testam fiecare telefoanele Nokia N9
Cam asta a fost la primul Demo Day Nokia la Craiova, informatiile de mai sus aflandu-le in urma prezentarii sau a intrebarilor puse de participanti.

Cu aceasta ocazie am mai aflat ca in Craiova sunt "3 ambasadori Nokia" de unde putem afla astfel de informatii despre telefoanele Nokia:
Informatii mai tehnice/diversificate gasiti pe www.nokia.com sau pe Facebook Nokia Romania.

A fost super, multumim organizatorilor, iar daca am spart gheata si la Craiova ... asteptam rundele urmatoare.

Update:
Am pus aici si alte imagini de la Nokia Demo Day Craiova. Cam aburit obiectivul meu :)

Etichete: , ,