Leapsa ca promovare blogosferica


Leapsa ca promovare blogosferica
Daca e miercuri, e fara carne :), dar cu dezbateri pe Grupul Bloggerilor din Romania.
Dintre cele doua subiecte stricte propuse pentru dezbaterea de azi, guest-post si leapsa, am ales ...

Exact asa va fi si acest articol. In primul rand o leapsa si in al doilea rand o discutie despre leapsa ca modalitate de promovare.



Dar ca sa fie leapsa trebuie sa existe si cateva intrebari :)
Sa incepem asadar leapsa-lepsei:

1. Raspundeti la lepse? De ce?

2. Ati pornit vreo leapsa? A avut succes?

3. Care a fost cea mai interesanta leapsa pe care ati primit-o si la care ati participat?

4. Cum vi se pare leapsa ca modalitate de promovare blogosferica?

Inainte de detalia leapsa d.p.d.v. al promovarii blogosferice am sa raspund la intrebari si am sa trimit leapsa mai departe.

1. Raspund la o leapsa daca mi se pare interesanta, nu la orice leapsa. De exemplu o leapsa din care cititorii afla mai multe despre mine sau una care-mi pune imaginatia la contributie. Daca este o leapsa banala-superficiala, nu raspund pentru ca ar trebui s-o dau mai departe ... si daca mie nu mi-a placut ... nu pot sa am pretentia ca va fi pe placul destinatarilor.

2. Da, am pornit mai multe, am sa dau doar 3 exemple:
3. Cred ca asta a fost cea mai interesanta leapsa primita.

4. Promovarea este valabila in ambele sensuri. Cel care trimite leapsa primeste link de la cei care o accepta. Cel care o accepta a primit deja link de la expeditor, iar daca o trimite mai departe va mai primi si altele.

Acum ca am raspuns la intrebari, sa trecem si la mecanismul lepselor si sa detaliem treaba cu promovare. In principiu cel care o accepta trebuie sa:
Subiectul lepsei este limitat doar de imaginatia celui care o porneste, putand fi folosite cuvinte, imagini, filmulete s.a.m.d. si imbogatita pe parcurs de cei care au acceptat-o.
Din acest punct de vedere eu cred ca iti poti promova si creativitatea/originalitatea, astfel incat pe langa link-uri sa beneficiezi si de cititorii care au apreciat stilul sau ideile tale.

Nu in ultimul rand, leapsa este o modalitate de apreciere din partea ta pentru cei carora le-o trimiti. Nu prea poti trimite la tot blog-roll-ul, asa ca faci deja o selectie atunci cand alegi destinatarii.

Si leapsa merge mai departe la nominalizatii ultimei editii de Blog and Roll si catre cine mai doreste s-o preia.
Mentionez ca este un link indirect, deoarece este cam mult sa pun vreo 20 de link-uri la sfarsit, unul dupa altul. Dar cum link-urile exista in articolul de Blog and Roll nu se pierde nimic din promovare. 

In plus, ii atentionez pe destinatari si cu un comentariu la articolele respective, spunandu-le despre existenta lepsei. 

Asadar au de castigat si din link-uri si din comentarii :)

Va doresc sa aveti parte de lepse interesante!

Update:
Despre leapsa a scris si Emil Calinescu

Alte idei despre leapsa ca modalitate de promovare mai gasiti pe blogul lui Horea Badau, dupa cum a promis autorul. O pledoarie pentru guest-posturi gasiti la Emil Calinescu.

Etichete: ,