Mancam zilnic. Mancam ce trebuie?


Mancam zilnic. Mancam ce trebuie?
Daca intr-o postare anterioara am vorbit despre un top al alimentele de care sa ne ferim azi voi vorbi despre 5 alimente care ar trebui consumate zilnic pentru beneficiile pe care le aduce pentru sanatate.

Iata ce nu ar trebui sa ne lipseasca din meniul zilnic:
Iaurtul probiotic natural consumat in mod regulat dimineata, pe stomacul gol, face minuni.  In cartea sa "Si noi ce mai mancam?" doctor Menci ne dezvaluie beneficiile consumului de iaurt natural bogat in probiotice:
Atentie: iaurtul probiotic natural are un termen de valabilitate de maxim 7-14 zile. Verificati eticheta.
Toate aceste beneficii se obtin consumand in mod regulat iaurt natural cu produse probiotice fermentate, vii, dar fara adaos de:
Cerealele integrale sunt cele neexpandate, fara zahar sau miere, neinvelite in ciocolata, nesarate si neprajite.

Ceapa are avantajul ca este disponibila in toate anotimpurile, verde primavara-vara sau alba, galbena, rosie in celelalte anotimpuri. Se poate consuma cruda sau gatita.
Doctor Menci' ne aminteste avantajele compozitiei acestui aliment:
Atentie: prin prajire excesiva nu numai ca isi pierde calitatile, dar apar compusi de degradare care sunt toxici si cancerigeni.

Verdeturile, legumele si fructele, crude, in stare proaspata si in sezonul de coacere, sunt sanatate curata. Salatele de legume crude, cu ulei de masline extravirgin si lamaie plus fructele proaspete ar trebuie sa nu ne lipseasca.

Fructele oleaginoase si semnintele  - alunele, nucile, migdalele -  sunt foarte bune seara. Vorbeam intr-o postare mai veche despre alimente recomandate/nerecomandate seara. In afara de alune, nuci si migdale mai sunt recomandate seara:
In schimb, ar trebui sa ne ferim seara de:

Etichete: ,