Balanta Omega 3 - Omega 6

Balanta Omega 3 - Omega 6
Americanii nu sunt singurii care au o alimentatie dezechilibrata. Cealalta balanta care trebuie echilibrata (dintre cele 3 balante amintite) este balanta Omega-3 - Omega-6.

Spre deosebire de antioxidanti (baietii buni) si radicalii liberi (baietii rai), atat Omega-3 cat si Omega-6 sunt acizi grasi esentiali buni pentru organism. Neputand fi sintetizati de organismul nostru, acizii grasi Omega-3 si Omega-6 se asimileaza din alimentatie.

Problema este ca prin stilul actual de alimentatie consumam prea mult Omega-6 in comparatie cu Omega-3. Raportul ideal Omega-3 / Omega-6 ar trebui sa fie maxim 1/4, insa in realitate este 1/10 sau chiar mai dezechilibrat decat 1/20.

Un singur exemplu: uleiul de floarea soarelui are un raport Omega-3/Omega-6 de circa 1/70. Adica un raport foarte dezechilibrat.

Daca un raport corect Omega-3/Omega-6 este considerat antiinflamator, un raport dezechilibrat prea mult in favoarea Omega 6 inseamna un mediu pro-inflamator.

Pentru a reechilibra raportul Omega-3 / Omega-6 se recomanda:
Si pentru aceasta balanta Omega-3 / Omega-6 avem o solutie de la Forever, in sensul unui aport sporit de Omega-3. 

Produsul Arctic-Sea Super Omega-3 de la Forever este recomandarea mea pentru echilibrarea alimentatiei.
Pe langa acizi grasi Omega-3 extrasi din somon si alti pesti din zonele arctice nepoluate, Arctic-Sea Super Omega-3 mai contine si Omega-9 (bun pentru organism), extras din masline.

Stiind acum despre toate cele 3 balante, va doresc o alimentatie cat mai echilibrata!

Etichete: , ,