Americanii nu sunt singurii care au o alimentatie dezechilibrata. Cealalta balanta care trebuie echilibrata (dintre cele
3 balante amintite) este balanta
Omega-3 - Omega-6.
Spre deosebire de antioxidanti (baietii buni) si radicalii liberi (baietii rai), atat Omega-3 cat si Omega-6 sunt acizi grasi esentiali buni pentru organism. Neputand fi sintetizati de organismul nostru, acizii grasi Omega-3 si Omega-6 se asimileaza din alimentatie.
Problema este ca prin stilul actual de alimentatie consumam prea mult Omega-6 in comparatie cu Omega-3. Raportul ideal Omega-3 / Omega-6 ar trebui sa fie maxim 1/4, insa in realitate este 1/10 sau chiar mai dezechilibrat decat 1/20.
Un singur exemplu: uleiul de floarea soarelui are un raport Omega-3/Omega-6 de circa 1/70. Adica un raport foarte dezechilibrat.
Daca un raport corect Omega-3/Omega-6 este considerat antiinflamator, un raport dezechilibrat prea mult in favoarea Omega 6 inseamna un mediu pro-inflamator.
Pentru a reechilibra raportul Omega-3 / Omega-6 se recomanda:
- consumul alimentelor bogate in Omega-3 (peste, ulei de peste, nuci etc.)
- reducerea consumului de carne de la animale hranite industrial
- cresterea consumului de carne de la animale hranite cu iarba si consumului de peste
- reducerea consumului de uleiuri vegetale bogate in Omega-6 (ulei de floarea soarelui de exemplu).
- reducerea consumului de alimente procesate (fast-food, mezeluri etc.)
Si pentru aceasta balanta Omega-3 / Omega-6 avem o solutie de la Forever, in sensul unui aport sporit de Omega-3.
Produsul Arctic-Sea Super Omega-3 de la Forever este recomandarea mea pentru echilibrarea alimentatiei.
Pe langa acizi grasi Omega-3 extrasi din somon si alti pesti din zonele arctice nepoluate, Arctic-Sea Super Omega-3 mai contine si Omega-9 (bun pentru organism), extras din masline.
Stiind acum despre toate cele 3 balante, va doresc o alimentatie cat mai echilibrata!
Etichete: nutritie, sanatate, stil de viata