Alo? E Vero?


Aloe Vera - Barbadensis Miller
Dupa cum metionam candva, Aloe Vera e in trend si daca tot o asociaza lumea cu sanatatea, e si in strategiile de marketing ale multor firme. Astfel incat auzim despre bauturi, detergenti, creme, ciorapi, aparate si creme de ras s.a. CU ALOE, chiar daca acest CU ALOE poate insemna un continut infim de Aloe, de 0,x%. Doar trebuie sa va uitati la ingrediente si daca Aloe Vera nu este printre primele, atunci continutul este foarte mic. Am scris mai demult despre eticheta si ingrediente.

Din contra, produsele pe baza de Aloe Vera au ingredientul principal Aloe Vera si apoi alte componente.
Cred ca toata lumea a auzit ca Aloe este benefica pentru sanatate, ceea ce nu se stie este ca in lume exista circa 200-300 de specii de Aloe, dintre care doar 5 specii au proprietati terapeutice deosebite:
Din pacate specia care se gaseste pe la noi prin ghiveci are prea putine virtuti in comparatie cu Aloe Barbadensis Miller, specia cu cele mai multe proprietati terapeutice, denumita si ALOE VERA (cea adevarata).

Pentru a face diferenta intre produse CU ALOE si produse PE BAZA DE ALOE, care au o concentratie mare de aloe, a fost creata o asociatie independenta, non-profit, care certifica produsele cu continut acceptabil de Aloe:  IASC - Consiliul Stiintific International pentru Aloe.
IASC - Consiliul Stiintific International pentru Aloe

De ce ar fi nevoie de o astfel de certificare? Simplu, un studiu realizat in 1993 a dovedit ca sub 1% din produsele "cu aloe" care circulau pe piata aveau un continut acceptabil de aloe, celelalte, peste 99% neavand decat "urme" de aloe.

In zilele noastre, cand XEROX este folosit ca si nume generic pentru copiator sau PAMPERS in loc de scutece, FOREVER a devenit echivalentul ALOE VERA.

Virtutile Aloei Vera sunt cunoscute de mii de ani in practicile terapeutice ale diverselor popoare, insa deoarece gelul frunzei de Aloe Vera oxideaza foarte repede, frunzele proaspete puteau fi folosite doar in zonele in care creste natural Aloe Vera. Alte procedee de uscare, fierbere etc. reduc proprietatile terapeutice ale gelului din frunza de Aloe Vera. Ei bine, in 1978, dupa ce si-a rezolvat o problema de sanatate folosind gelul din frunza de Aloe Vera, Rex Maughan, fondatorul Forever Living Products a investit in cercetare si a reusit extragerea si stabilizarea naturala a gelului din frunza de Aloe Vera printr-un procedeu brevetat, astfel incat gelul de Aloe Vera sa fie disponibil pe toate continetele.

De ce cand spunem Forever spunem natural Aloe Vera:
Daca n-ati baut pana acum sanatate, va fac pofta cu un paharel de Aloe Vera Gel!

Etichete: ,