NUTRITIA ca sansa ...

NUTRITIA ca sansa ...
V-am mai spus ca am inceput un curs de nutritie si am promis ca in aceasta saptamana vom discuta pe aceasta tema. Pana sa zic despre curs, mi-a cazut sub ochi un articol foarte interesant, despre nutritie, aminoacizi si viata.

"Se prefigureaza o noua abordare, una nutritionala, a bolilor asociate imbatranirii si problemelor de carenta energetica. Adevarata provocare va fi sa-i convingem pe medici ca aceste suplimente de aminoacizi se pot dovedi utile pentru pacientii lor".

Cine a spus asta? Aceeasi persoana care a spus si urmatoarele:

"Este prima oara cand se demonstreaza ca un amestec de aminoacizi poate prelungi supravietuirea mamiferelor".

Cel care a facut aceste afirmatii este Enzo Nisoli, reprezentantul unei echipe de cercetatori italieni de la Universitatile Pavia, Milano si Brescia, care in urma rezultatelor experimentate pe soareci sustin ca dieta ar putea fi utilizata cu rezultate similare si la persoane in varsta sau cu o sanatate precara.

Articolul complet l-am descoperit pe ... descopera.ro. Cercetatorii italieni isi explica aceste rezultate prin faptul ca leucina, izoleucina si valina (cei 3 aminoacizi) conduc la cresterea sintezei de Oxid Nitric (NO).

Vi se pare cunoscut numele de Oxid Nitric? Asa ar trebui, pentru ca am discutat recent despre Oxidul Nitric si premiul Nobel pentru medicina.

Si despre cei 3 aminoacizi (esentiali) am discutat atunci cand am vorbit despre gelul de Aloe Vera, care pe langa leucina, izoleucina si valina mai contine inca 4 acizi esentiali. In total Aloe Vera contine 7 dintre cei 8 aminoacizi care nu pot fi sintetizati de organismul nostru (in link sunt notati cu verde aminoacizii continuti de gelul de Aloe Vera si cu negru cei care nu au fost gasiti in Aloe Vera).

Acum ma credeti cand va spun ca Aloe Vera Gel + 1 portie de Argi+ timp de 30 de zile ar trebuie sa faca parte din nutritia noastra macar de cateva ori pe an?

Mi-a placut foarte mult descoperirea italienilor deoarece, desi n-are legatura cu Forever, demonstreaza o data in plus ceea ce specialistii Forever Living Products, prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi sau Dr. Murad - laureatul premiului Nobel, au spus despre efectele consumului Argi + Aloe Vera Gel.

Etichete: , , , ,