Reclamagim si azi ...


Reclamagim si azi ...
Daca tot am vorbit ieri despre efectele adverse ale reclamelor la medicamente, am zis sa sa fiu in continuare "reclamagiu". Azi despre efectele adverse ale ... aritmeticii, matematicii, logicii ...

De data asta este o reclama la produse pentru ingrijire personala, tratata 3 X ...

Ati vazut reclama TV la noul sampon cu Arginina?
Reclama ca reclama, dar pe mine ma intereseaza in primul rand ingredientele. Iar acestea sunt cam greu de gasit ... chiar si pe net. Sunt tot soiul de cronici si articole de lansare, dar ingredientele ...
N-am gasit nici pe site-ul romanesc al producatorului LorealParis. Pentru ca meritati ... uite ce scrie la ingrediente: (click pe imagine pentru marire)
L'Oreal pentru ca nu meriti

Dar pentru ca eu cred ca meritati mai mult, am gasit in cele din urma si ingredientele. Prin Franta. (click pentru marire)
L'Oreal ingrediente
Care sunt beneficiile promise pe site-ul oficial?
Concentratia exceptionala de arginina ... se poate vedea din pozitia argininei in ingredientele samponului. Va reamintesc, ingredientele sunt scrise in ordinea invers proportionala a concentratiei lor. Arginina fiind pe locul 12 din 26 de ingrediente, sa spunem doar ca 10-11 ingrediente au o concentratie "mai exceptionala" decat arginina: apa, sodium laureth sulfate si restul pana la arginina. Pana la urma este chestiune de "artimetica" a procentelor ...

Dar sa continuam cu promisiunile din articole de lansare:
"Proteinele sunt alcatuite din molecule numite amino-acizi, iar arginina este un aminoacid esential. Reprezinta 9% din toti aminoacizii din firul de par, fapt care inseamna ca este una din componentele proteice principale din firul de par."

Ati inteles ca si mine ca daca este 9% inseamna ca este o componenta principala?!? Mai citim o data?
La a doua lectura observ ca aminoacid esential este subliniat, dar atentie esential nu inseamna componenta principala.  Aminoacid esential inseamna cu nu este sintetizat de organismul uman si trebuie luat prin aport alimentar. Pentru ca meritati, trebuie sa stiti ca arginina nu este considerata aminoacid esential. Poate fi considerata aminoacid esential doar in cazuri speciale, dar desi nu este, hai sa zicem ca este un caz special.
Este esential, trebuie luat prin aport alimentar. 
OK si atunci unde e mai bine sa adaugam arginina: pe cap sau in alimentatie?

Asta ca sa inchei cu o intrebare capcana o abordare cap-coada despre reclamele cu care ne "hranim" de la TV, net sau din reviste.

Etichete: , , ,